Рајмондо: САД нису заинтересоване за обуздавање економског развоја Кине

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Avg.2023, 17:31

Рајмондо: САД нису заинтересоване за обуздавање економског развоја Кине

Министарка трговине САД Ђина Рајмондо, која борави у посети Кини, изјавила је да Вашингтон није заинтересован за обуздавање економског развоја те земље. Фото: Wikimediacommons/ United States Embassy Kuala Lumpur Министарка је најавила да ће током посете Кини промовисати здраву привредну конкуренцију, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << такмичење у једнаким условима и поштовање међународних правила.
Рајмондо је у суботу отпутовала у посету Кини која ће трајати до среде, пренео је АП.
Како је најављено, Рајмондо ће се у Пекингу и Шангају састати са кинеским званичницима и америчким пословним лидерима. Рајмондо је истакла да ће разговарати и о промоцији посета кинеских туриста САД, наводећи да су недавно ублажена ограничења за велике кинеске групе које посец́ују Америку.
Кинеско Министарство трговине саопштило је да Рајмондо долази у посету Кини на позив министра Ванг Вентаоа.
Ова посета, као и министарке финансија САД Џенет Јелен Кини у јулу, има за циљ да покаже спремност америчке администрације да сарађује са Кином на развоју економске сарадње, пише АП.
Амерички државни секретар Ентони Блинкен боравио је у јуну у Пекингу, што је био састанак на највишем нивоу између две земље у последњих пет година.
Najjeftinija kuća: Prodaje se za nepunih 109 dinara

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рајмондо: САД нису заинтересоване за обуздавање економског развоја Кине се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.