Премијер Сингапура честитао Брнабић приступање Србије Уговору о пријатељству

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Avg.2023, 15:01

Премијер Сингапура честитао Брнабић приступање Србије Уговору о пријатељству

Премијер Сингапура Ли Сјенлонг честитао је председници Владе Србије Ани Брнабић приступање Србије Уговору о пријатељству и сарадњи Југоисточној Азији и истакао да ће то допринети да две дрзаве појачају сарадњу у областима као што су дигитализација, одрживи развој, паметни >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << градови и безбедност хране, сазнаје Тањуг у Влади Србије. Фото: Unsplash/Lukas Träger Брнабић је у новембру прошле године боравила у званичној посети Сингапуру и том приликом се, између осталих, састала са председницом Те земље Халимом Јакоб и министром за националну безбедност Тео Чи Хеном.
Обишла је и један од највећих центара за истраживање и развој Биополис, који обезбеђује простор за активности биомедицинског истраживања и развоја и промовише сарадњу између приватног и јавног сектора, а био је и инспирација за кампус БИО4 у Србији.
Током дводневне посете Сингапуру председница Брнабић је разговарала и са председником „Бостон Дyнамицс” Марком Реибортом, једне од најпознатијих светских компанија за роботику.
На састанку се дискутовало о отварању огранка ове компаније за истраживање и развој у Србији а Реиборт је најавио оснивање Института за вештачку интелигенцију, што омогућава потенцијалну сарадњу са нашим Истраживачко-развојним институтом за вештачку интелигенцију и нашим научницима.
Брнабић је истакла да је ИТ најбрже растући сектор у Србији и подсетила да је Србија у протеклих 10 година много урадили по питању вештачке интелигенције, биотехнологије и блокчејн технологије,
Премијерка је разговарала и са делегацијом компаније „Темасек”, државне компаније из Сингапура, која управља са више од 450 милијарди долара у областима вештачке интелигенције и блокчејн технологија.
Главна тема овог састанка била је вештачка интелигенција.
Danas veoma toplo, najviša temperatura do 38 stepeni, od utorka promena

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Премијер Сингапура честитао Брнабић приступање Србије Уговору о пријатељству се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.