Ако желите да смршате морате јести ово воће!

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Avg.2023, 15:00

Ако желите да смршате морате јести ово воће!

Воће садржи мало калорија и богато је влакнима и витаминима. Осим тога, даје вам дужи осећај ситости, па је важан током процеса мршављења. Фото: Pixabay/romanov Иако постоји веровање да воће садржи велике количине шећера и да га треба избегавати у процесу мршављења, конзумација воћа >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << заправо смањује тежину и ризик од дијабетеса, високог крвног притиска и других болести.
Грејпфрут Грејпфрут се обично повезује са дијетама и губитком тежине. Пола грејпфрута (око 120 грама) садржи око 35 калорија, а даје 51 одсто дневне вредности витамина Ц. Има низак гликемијски индекс, што значи да спорије испушта шећер у крвоток.
Јабуке Јабуке су малокалоричне и садрже много влакана, што је добро ако желите да смршате. Најбоље је да их једете целе да бисте смањили глад и апетит. Можете их комбиновати са разним јелима, али је најбоље да их једете као свежу храну.
Бобичасто воће Бобичасто воће је веома популарно као додатак разним кашама. Све врсте бобичастог воћа су нискокалоричне и садрже низ хранљивих материја. Богате су витаминима Ц, К и манганом и могу помоћи у смањењу холестерола, упале и крвног притиска.
Коштуњаво воће Коштуњаво воће укључује брескве, нектарине, шљиве, трешње и кајсије. Имају низак гликемијски индекс и богати су витаминима Ц и А. Ова врста воћа се може јести као додатак воћним салатама, кашама, али и као додатак сланим јелима као што су варива.
Киви Киви је веома богат хранљивим материјама, одличан је извор витамина Ц и К, фолне киселине и влакана и има значајне здравствене предности, при чему помаже у смањењу ризика од дијабетеса. Киви може помоћи у контроли шећера у крви, побољшању холестерола и одржавању здравља црева.
Лубеница и диња Лубенице и диње имају мало калорија и пуно воде, што их чини одличним за контролу тежине. Око 150 грама овог воћа садржи око 50 грама калорија. Такође су богате влакнима и садрже калијум и витамин Ц. Међутим, имају висок гликемијски индекс, па је контрола порција важна.
Наранџе Као и свако цитрусно воће, поморанџе су малокалоричне, богате витамином Ц и влакнима и веома су заситне. Иако их људи чешће конзумирају цеђене, заправо је најбољи начин да их поједу. 
Hrana koja nam daje energiju i zdravlje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ако желите да смршате морате јести ово воће! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.