Зеленски: Украјина почиње преговоре о безбедносним гаранцијама са Канадом

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Avg.2023, 07:30

Зеленски: Украјина почиње преговоре о безбедносним гаранцијама са Канадом

Украјина и Канада почеле су преговоре о безбедносним гаранцијама, изјавио је вечерас украјински председник Володимир Зеленски. Фото: Танјуг/AP Photo/Vadim Ghirda „Почели смо преговоре са Канадом о билатералном документу о безбедносним гаранцијама. Раније смо почели са Сједињеним >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Америчким Државама и Великом Британијом. То ће Украјини дати много више могућности“, рекао је Зеленски у вечерњем видео обраћању, преноси Укринформ.
Такође је напоменуо да се више од 20 земаља већ придружило декларацији Г7 о безбедносним гаранцијама за Украјину.
„Наш тим наставља са радом. Сада постоји скоро 30 земаља укупно, укључујући Г7. Биће их још“, истакао је председник Украјине.
На самиту НАТО у Виљнусу 11. и 12. јула лидери земаља Групе седам (Г7) договорили су Заједничку декларацију о подршци Украјини, а више од 20 земаља је већ приступило декларацији.
Plaćenici uključujući Vagnerovce moraće da polože zakletvu na vernost Rusiji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зеленски: Украјина почиње преговоре о безбедносним гаранцијама са Канадом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.