Пешић: Играли смо изузетну одбрану, Петрушев ће бити спреман за Порторико

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Avg.2023, 19:10

Пешић: Играли смо изузетну одбрану, Петрушев ће бити спреман за Порторико

Селектор Србије Светислав Пешић је након меча који је Србија добила против Кине 105:63 изјавио да је Србија одиграла изузетну одбрану и да је мета био Кајл Андерсон. Похвалио је и центре репрезентације Николу Милутинова и Душана Ристића. Фото: Танјуг/Јадранка Илић Никола Милутинов >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << проглашен је за најкориснијег играча утакмице, поводом чега је дао кратку изјаву на почетку конференције за медије.
“Желим да честитам екипи на добром отварању Мундобаскета. Почели смо утакмицу онако како смо планирали. Задржали смо темпо са почетка меча до самог краја и зато смо успели да остваримо овако убедљиву победу“, рекао је Милутинов.
Селектор Србије истакао је да је Србија одиграла добру утакмицу, али да је ова утакмица као и свака друга. „Утакмица као и свака друга, али имали смо неке специјалне задатке за играче. За мене је као тренера битно да искористим прву званичну утакмицу да победимо, али и то није довољно. Специјални задатак пре меча је био да се преузме одговорност у одбрани један на један, да видимо како бранимо пик, како се организујемо након шута противника. За мене је одговорност у одбрани најбитнија. Данас нам је мета био Андерсон, да видимо како ћемо реаговати. Изузетна одбрана је била вечерас. Свака четвертина је битна, али трећа четвртина може све да промени“, рекао је Пешић.
„Филип је могао да игра, али није било потребе, нисмо хтели да ризикујемо. Треба очекивати да ће бити спреман за меч против Порторика“, рекао је Пешић.
Селектор Србије поново је говорио о одбрани његове екипе. „Ја увек кажем да одбрана не почиње од Милутинова, већ од Аврамовића и Стефана Јовића. Прво мора одбрана спољних играча да буде на нивоу, да би високу играчи могли да изврше своје задатке. Врло је важно у свакој, па и у нашој одбрани организација после завршеног напада. Кошака се доста променила и екипа која успе да нае тај баланс између позиционе и транзиционе одбране може да контролише судбину. Видели сте како је Милитинов одиграо у одбрани, о њему се прича у Европи не само због напада него јер је као ретко који играч нашао баланс између напада и одбране“, истакао је селектор.
Пешић је на крају конференције говорио о Душану Ристићу. „Није он баш замена, ми знамо шта Душан може да покаже. Он је то показао на свим мечевима. Да ли бисмо ми дошли на СП и квалификовали се да није било њега? То не знамо! Он је потпуно другачији од Милутинова и Петрушева, то је добро по нас јер имамо различите профиле играча на тим позицијама. Волели бисмо да је мало бољи испод коша, али нама је Душан јако важан играч и он може много боље и он ће то показати“, завршио је Пешић конференцију.
Srbija deklasirala Kinu u prvom meču na Mundobasketu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пешић: Играли смо изузетну одбрану, Петрушев ће бити спреман за Порторико се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.