Србија декласирала Кину у првом мечу на Мундобаскету

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Avg.2023, 16:34

Србија декласирала Кину у првом мечу на Мундобаскету

Кошаркаши Србије савладали су у Манили селекцију Кине 105:63 у првој утакмици групне фазе Светског првенства које се одржава у Индонезији, Јапану и Филипинима. Фото: Танјуг/AP/Aaron Favila Меч је био инеизвестан само у неколико уводних минута, након чега је утакмица отишла у једном смеру.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> Након уводних поена и серије Кине 6:0, „Орлови“ су успели да узврате и низом својих добрих напада брзо дођу до предности коју су успели да повећавају.
Изабраници Светислава Пешића пре свега су добром игром у одбрани изнудили велики број тешких шутева за три поена које Кинези нису успели да погоде.
Изненађујуће су биле акције у којима се Богдан Богдановић спуштао на ниски пост и одатле разигравао играче споља. Кајл Андерсон, кошаркаш Кине од којег се доста очекивало остао је без поена у прве две четвртине меча.
Србија је током меча мењала различите типове одбрана на које недовољно квалитетна селекција кине није успела да одговори. Трећа четвртина послужила је селекцији Србије да дође до двоцифрене предности, док је у последњој деоници интензитет игре опао, па су обе екипе стизале до лаких поена.
Најефикаснији кошаркаши на мечу били су Маринковић и Богдановић са по 14 поена, Ристић је додао 13, Милутинов 11, а Аврамовић 10 поена. У селекцији Кине Руи Џао постигао је 17 поена, Џоу Ћи је додао 12.
Navijači Srbije poručuju iz Manile: Uz malo sreće, idemo do finala

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Србија декласирала Кину у првом мечу на Мундобаскету се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.