Навијачи Србије поручују из Маниле: Уз мало среће, идемо до финала

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Avg.2023, 15:34

Навијачи Србије поручују из Маниле: Уз мало среће, идемо до финала

Навијачи Србије који су дошли у Манилу да бодре изабранике Светислава Пешића су махом оптимисти и верују да Богдан Богдановић и његови саиграчи могу до финала. Фото: Танјуг/AP/Aaron Favila Навијачи из Србије полако пристижу на Филипине, а за Тањуг су о импресијама по доласку у Манилу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и очекивањима од „орлова“ говорили Филип из Чачка и Божидар из Београда.
„Очекујем лепу и атрактивну игру и да у прве две фазе победимо у свим мечевима. Мало среће и боже мој, стигли смо до финала“, рекао је извештачу Тањуга са лица места Божидар из Београда, један од навијача који је стигао из Србије у Манилу да бодри репрезентацију на Светском првентву.
Неизоставна тема је температурна разлика у односу на Европу.
„Ја већ имам искуства из Фошана са светског, тако да сам знао шта нас чека. Тамо је чак било и горе, па ми је ово мало лакше пало. Свакако је напорно“, рекао је Филип, док је Божидар додао:
„Влага, много је тешко и необично. Кад смо изашли са аеродрома и док смо чекали такси, био је баш тешко.“
Очекивања од нашег тима су увек велика. Наши навијачи верују у успех „орлова“. „Надам се да ће у прве две фазе одиграти у континуитету добро и да неће бити тензије јер нам се у том случају отвара пут ка полуфиналу, ако не буде неких изненађења на другој страни жреба. Мислим да то ови момци могу да изнесу. Идемо утакмицу по утакмицу, пратимо до краја све без обзира на пласман. Ту смо до 11. септембра, до финала“, рекао је Филип, док Божидар од репрезентативаца очекује атрактивну игру.
„Очекујем да у прве две фазе победимо у свим мечевима. Наравно, тај меч са Италијом ће бити посебан. Онда у четвртфиналу, ако нам се отвори, ту би били Грчка или Литванија, противници са којима би требало да се носимо и победимо, и онда у полуфиналу ко нам наиђе. Мало среће и боже мој, стигли смо до финала.“
У односу на Европско првенство играно прошле године, овде нема играча попут Николе Јокића, Василија Мицића, Николе Калинића и Владимира Лучића.
„Мислим да не би требало причати о играчима који нису ту и који су отказивали. Сву пажњу би требало да посветимо играчима који су овде и који играју, то су момци који могу да нам донесу медаљу. Сав фокус би требало да буде усмерен ка њима“, рекао је Филип, а Божидар додаје да је предност овог тима добра атмосфера.
„Чини ми се да су ово момци који се већ добро познају, што кроз квалификације што кроз клупске обавезе. Мислим да је та атмосфера на месту и да је то још један фактор који нам може помоћи у остваривању спортских успеха.“
У тиму ће ове године бити и Партизановог Алексе Аврамовића.
„За разлику од прошлог првенства, имамо једног Чачанина у тиму и то је увек предност“, закључио Филип, родом из Чачка.
Zak Edi i Juki Togaši najviši i najniži košarkaši na Svetskom prvenstvu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Навијачи Србије поручују из Маниле: Уз мало среће, идемо до финала се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.