Компанија АстраЗенека тужила америчку владу

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Avg.2023, 14:13

Компанија АстраЗенека тужила америчку владу

Компанија АстраЗенека је последња у низу великих фармацеутских фирми које су тужиле САД због закона који дозвољава влади да преговара о ценама неких лекова. Фото: Wikimedia Commons/D Wells Британско-шведска компанија тврди да реформа, уведена прошлогодишњим законом о смањењу инфлације, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << поткопава циљ другог закона, осмишљеног за подстицање улагања у лекове за лечење ретких болести, преноси Ројтерс.
Други произвођачи лекова, укључујући Мерк, Бристол Мајерс Сквиб и Џонсон&Џонсон и америчка фармацеутска лобистичка група, већ су поднели тужбе против реформе.
Извршни потпредседник онколошке пословне јединице у АстраЗенеки Дејв Фредриксон објаснио је да ће због реформе пацијенти с ретким тегобама, који су имали користи од закона имати „одложен приступ научним открићима“ у поређењу с другим деловима света. „Пацијенти с ретким болестима и раком зависе од високоризичног и мало вероватног развоја лека за који је потребно много година да се развије и који има за циљ излечење“, казао је Фредриксон, преноси Фајненшел Тајмс.
Из америчког министарства здравства најавили су да ће снажно „бранити председников закон о преговарању о ценама лекова, који већ помаже у смањењу трошкова здравствене заштите за старије особе и особе с инвалидитетом“.
Процес би требало озбиљно да започне следеће седмице, када би Центар за медицинске услуге требало да објави списак од 10 скупих лекова који ће бити у фокусу преговора. Додатни лекови биће уврштени на овај списа к у наредним годинама. Конгресна служба за буџет процењује да ће промене донети уштеде вредне милијарде долара током деценија.
Каква је будућност „Вагнера“ након пада авиона у ком је био Пригожин?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Компанија АстраЗенека тужила америчку владу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.