Медведев: Абхазију и Јужну Осетију ће признати државе које се не плаше Запада

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Avg.2023, 11:33

Медведев: Абхазију и Јужну Осетију ће признати државе које се не плаше Запада

Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев верује да ће, током времена, државе које се, како каже, не плаше мишљења Запада признати независност Абхазије и Јужне Осетије. Фото: Танјуг/Ekaterina Shtukina, Sputnik, Pool Photo via AP „Ово питање је веома деликатно и повезано је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << са општом геополитичком ситуацијом. Јасно је да наша одлука да признамо њихову независност није дочекана на Западу с ентузијазмом“, рекао је Медведев у интервјуу за ТАСС.
Он је додао да не зна шта ће бити даље, али да је сигуран да ће „историја, пре или касније, све ставити на своје место“.
Према његовим речима, за настанак субјекта међународног права, односно државе, неопходан је чин признања. „Не каже се да ту независност треба да призна одређени број земаља, или Уједињене нације, или нека квалификована већина. Сама чињеница признања је важна, она ствара међународни правни субјективитет“, поручио је Медведев.
Абхазија и Јужна Осетија су области које су прогласиле независност од Грузије 1990-их година, док их грузијске власти и скоро све земље света и даље смтрају делом Грузије.
Обе области је као независне признало пет земаља Русија, Науру, Сирија, Никарагва и Венецуела.
Članstvo u BRIKS-u dugoročno isplativo za Egipat

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Медведев: Абхазију и Јужну Осетију ће признати државе које се не плаше Запада се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.