Руски доктор открива бенефите шљива, поготово за старије особе

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Avg.2023, 11:30

Руски доктор открива бенефите шљива, поготово за старије особе

Зашто старији од 60 посебно треба да једу шљиве – ово супер воће је здраво, а ево код којег стања помаже! Фото: Pexels/Vladimir Gladkov Како је истакла, људи који имају изнад 60, 65 година често имају проблем са покретљивошћу црева, пробавом и пате од затвора. Докторка објашњава да је шљива природни >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << лаксатив који значајно може помоћи код оваквих тегоба – зато не пропустите сезону овог супер воћа.
„Шљива ће ублажити затвор и помоћи у благовременом ослобађању цревног садржаја.“ , рекла је и истакла да је важно да особе које имају преко 60 посебно јачају имунитет који, ако је нарушен, може их учинити подложним за разне вирусе и прехладе. „Влакна су неопходна за одржавање функционисања црева. Здравље црева такође зависи од имунолошког система и имунолошког статуса човека. У шљиви се налази и витамин Ц, који је такође важан за имунитет“.
Шљиве су често број један у слаткој зимници, посебно када се спремају џем и мармелада, али важно је да је у служби здравља конзумирате свежу.
Садржи витамин Ц (5 до 8 мг на 100 г, зависно о којој се врсти ради), витамин Б6, бакар, витамин Б2, витамин Б3, витамин К, магнезијум, гвожђе, калцијум те чак 240 мг на 100 г калијума. Шљива обилује и влакнима, 2 г на 100 г, а уз све то је нискокалорично воће.
Сматра се да је шљива најстарији природни лек за пробаву.
Због садржаја пектина који у цревима набубри, омекшавају столицу што је врло битно код лечења хемороида и многих цревних обољења. Поред позитивног дејства на пробаву, шљива је добра за срце, регулише шећер у крви, повољно делује на здравље косртију и очију, а и има сласан и сочан укус.
Namirnice koje mogu da budu zamena za lekove

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Руски доктор открива бенефите шљива, поготово за старије особе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.