УН забринуте због пословања саудијске нафтне компаније Арамко

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Avg.2023, 11:20

УН забринуте због пословања саудијске нафтне компаније Арамко

Експерти Уједињених нација послали су данас писмо саудијској нафтној компанији Арамку, у којем изражавају забринутост због проширења производње фосилних горива и навода да текућа истраживања која компанија спроводи угрожавају људска права. Фото: Танјуг/AP Photo/John Minchillo Обраћајући >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << се извршном директору фирме Амину Насеру, четири стручњака и радна група изразили су “забринутост у вези са негативним утицајима на људска права узрокованим активностима као што је експлоатација фосилних горива која доприносе климатским променама“, преноси Ројтерс.
У писму се такође изражава забринутост да би акције Арамка могле да допринесу поткопавању Париског споразума из 2015. и међународне сарадње.
С друге стране, у писму није наведено због чега се поред других нафтних компанија које обрађују милионе барела дневно, забринутост изражава само у случају Арамка, иако се наводи да би компаније у државном власништву требало да имају “повећану одговорност“ да делују у складу са међународним стандардима.
Препоруке УН-а нису обавезујуће, али су важно политичко средство за подизање свести о кршењима људских права, наводи агенција.
Pauel: Fed spreman za dalje povećanje kamata ako bude potrebno

Преузмите андроид апликацију.
Чланак УН забринуте због пословања саудијске нафтне компаније Арамко се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.