Кристерсон: Шведска не планира да забрани спаљивање Курана

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Avg.2023, 10:57

Кристерсон: Шведска не планира да забрани спаљивање Курана

Премијер Шведске Улф Кристерсон поручио је да његова земља не планира, попут Данске, да забрани спаљивање Курана. Фото: Танјуг/Anders Wiklund/TT News Agency via AP „Свака земља изложена акутним претњама бира свој начин да се са њима носи. Веома поштујем оно што Данска тренутно ради“, рекао >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је Кристерсон, преноси шведски јавни сервис СВТ.
Додао је да Влада Шведске ипак не сматра да треба да следи пример Данске.
„Промена би захтевала уставни амандман, тако да то није најприкладније за Шведску“, навео је Кристерсон.
Данска влада је јуче саопштила да планира да забрани паљење Курана, пошто је више скрнављења исламске свете књиге у тој земљи изазвало незадовољство у муслиманским државама. Овом мером биће „забрањен неприкладан третман предмета са значајним религијским значењем“, саопштио је министар правде Петер Хумелгард на конференцији за новинаре, пренео је Блумберг.
Према његовим речима, циљ предложеног закона посебно је усмерен на паљења и скрнављења на јавним местима.
Спаљивање Курана у Данској и Шведској ове године изазвало је протесте у неким муслиманским земљама, а обе државе су након тога појачале мере безбедности.
Iran pozvao švedske i danske otpravnike poslova zbog skrnavljenja Kurana

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кристерсон: Шведска не планира да забрани спаљивање Курана се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.