Предавање Мухарема Баздуља „Дунавски угао“ на Јутјуб каналу КЦНС

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Avg.2023, 10:20

Предавање Мухарема Баздуља „Дунавски угао“ на Јутјуб каналу КЦНС

Предавање Мухарема Баздуља на тему „Дунавски угао“ можете погледати на Јутјуб каналу КЦНС. Фото: КЦНС Августовско предавање у фокус ставља чувено путописно дело „Дунав“ Клаудија Магриса, које је на српском језику објављено у издању ИК „Архипелаг“. У питању је прича о Европи >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на обалама Дунава, од Црне шуме до Црног мора, о културама које настају на обалама реке, о историји која је оставила трага на тим просторима, те о људским судбинама утканим у сваки педаљ. Књижевна археологија Дунава прожима слојеве културе, историје, друштва, језика, стварности. Ово Магрисово дело окарактерисано је као највећи путнички роман савремене књижевности. Аутор је за свог јунака изабрао реку с читавим њеним сливом и становништвом, што делу даје романескни полет, пуноћу и волумен. Дунав је заједнички садржалац тема, места, људи и свих расположења која аутор износи.
Цело предавање можете погледати на линку: https://youtu.be/suXh1_Odj-A




Predavanje dr Aleksandre Kolaković „Francuske percepcije srpskog patriotizma (1908–1918)“ na Jutjub kanalu KCNS

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Предавање Мухарема Баздуља „Дунавски угао“ на Јутјуб каналу КЦНС се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.