Лукашенко: Упозорио сам Пригожина да му прети покушај убиства

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Avg.2023, 09:56

Лукашенко: Упозорио сам Пригожина да му прети покушај убиства

Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је да је упозорио шефа паравојне групе „Вагнер“ Јевгенија Пригожина да му прети покушај убиства. Фото: Танјуг/Russian Foreign Ministry Press Service via AP „Последњи пут када смо летели у Емирате, добио сам веома озбиљне информације о покушају >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << убиства Јевгенија Пригожина. У року од два сата пронашли су руског амбасадора у Емиратима и позвали су га код мене“, рекао је Лукашенко, преноси агенција Белта.
Како каже, амбасадору Русије је пренео шифровану поруку коју је послао у Кремљ Владимиру Путину и шефу ФСБ Александру Бортникову „о покушају атентата на Пригожина“, Додао је да му је, након неког времена, шеф „Вагнера“ потврдио да га је председник Русије упозорио на предстојећи покушај атентата.
Лукашенко је истакао да је белоруска страна, на својој територији, испунила све што је обећала „Вагнеру“ и „више од тога“. „Јуче их је, по мом налогу, контактирао КГБ, а од мене су добили само једну поруку: Испунићемо све што смо се договорили Пригожин и ја“, навео је белоруски председник.
Bajden: SAD pokušavaju da utvrde kako je pao avion Jevgenija Prigožina

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лукашенко: Упозорио сам Пригожина да му прети покушај убиства се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.