Неколико разлога да почнете да тренирате ујутру!

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Avg.2023, 17:02

Неколико разлога да почнете да тренирате ујутру!

Сваки део природе подлеже ритму, све се одвија у одређеним редовним периодима. Наше тело такође има свој биолошки сат. Известан једноставно морамо да обавимо активности у одређено време. Фото: Pixabay/ congerdesign Иако је било које доба дана добро за вежбање, ако желите да постигнете >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << максималне резултате, вежбајте јутро.
Телу је потребно 11 сати без хране да се окрене енергетских резерви и из њих извлачио потребну снагу.
Ако избегавате једење вечере, вежбање на празан стомак црпећете ваше залихе и повећати перформансе вежбање. Ако морате нешто да поједете, нека то буде грејпфрут или две поморанџе. Цитруси су савезници за губитак тежине.
Вежбањем на празан стомак одржава ниво инсулина у равнотежи крв, што није случај поподне када ручамо. Оброк пре вежбања не би требало бити у изобиљу, и морате себи дати довољно времена за његово варење као и ви не би ухватили грчеве. Ујутро наилазимо на мање ометања него у другим данима доба дана. Град још не врви од аутомобила, температура је нижа, лакше је концентришемо се на вежбе и изводимо их редовније. Јутарња вежба убрзава рад срца и метаболизам. Прекомерне калорије ћемо потрошити на почетку дана, након чега ћемо добити нову доза енергије и свежине.
Тело је најодморније ујутру. После неколико сати сна, свежина духа и тела нам помаже да вежбамо.  Једном када започнемо своју дневну рутину и посветимо се обвезама, тешко ћемо издвојити довољно времена за вежбање послеподне или увече. Може се догодити да нас састанци, трчање по граду и обављање послова исцрпи, па пожелимо прескочити тренинг, што није добро. Неке теретане раде од 6 ујутро, што вам оставља довољно времена за вежбање, туширање и одлазак на посао. Ако одлучите да трчите или возите бицикл напољу, у прилог вам иде чињеница да је загађеност ваздуха мања у ово доба дана.
Koju hranu treba jesti kada su velike vrućine

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Неколико разлога да почнете да тренирате ујутру! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.