Авијатичарско насеље – оаза мира усред градске вреве (ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Avg.2023, 12:00

Авијатичарско насеље – оаза мира усред градске вреве (ВИДЕО)

Авијатичарско насеље налази се на улазу у Нови Сад, из правца Руменке. Некада је ово насеље припадало делу града које се називало Исаилово, а у коме су поред Авијатичарског насеља још спадали Сајлово и Југовићево. Данас је Авијатичарско насеље засебна градска четврт, а у склопу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << њега налазе си се права мирна оаза.
Авијатичарско насеље – често заборављена градска четврт Авијатичарско насеље је градска четврт која се налази поред четврти Детелинара, Југовићево и Индустријске зоне. Омеђена је улицама Руменачки пут, Облачића Рада и Булеваром Европе. Због свог положаја, налази се уз Детелинару, али и на путу за некадашњи аеродром Југоићево, ова четврт често је скрајнута као део града који се не помиње често.
Фото: Градске инфо Ова градска четврт пружа много простора када су улагања у питању. На својој територији Авијатичарско насеље има један државни вртић. Вртић „Весели возић“ налази се у Улици Јанка Чмелика и постоји већ 15 година.
Како се унутрашњост ове четврти истиче кућама и зеленилом, атмосфера игре и дечје граје осети се на оближњем дечјем игралишту, али и у паркићу, на кошаркашком терену и осталим деловима који служе за рекреацију и занимацију.
Фото: Градске инфо Поред лепих кућа, постоји и комплекс нових зграда на Авијатичарском насељу, названо „NS Square Garden“. Овај комплекс као и многа друга модерна здања смештени су на Руменачком путу, месту нове градње, бар када је реч о овом кварту.
Руменачки пут представља улицу која је веома прометна и транзитна и на којој се налазе многобројне продавнице, услужни објекти, али и микро предузећа.
Тако се поред дела Авијатичарског насеља, који се памти још од насељавања првих становника, овај део показује и, додуше доста мање у односу на друге градске четврти, урбана места. Тако ћете овде пронаћи и вилу за славље, али и приватну болницу под називом „New Hospital“.
Овај крај сведочи и многим радионицама, сервисима и објектима за приватну намену.
Фото: Градске инфо Иако би становници Авијатичарског насеља за неке конкретније ствари, попут школе, цркве, поште, морали прошетати на други кварт, то им не смета. Мир који грађани Авијатичарског насеља имају представља праву идилу спрам ужурбане градске вреве.
Klisa – kraj grada sa velikim potencijalom (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Авијатичарско насеље – оаза мира усред градске вреве (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.