Немачка: Пословно расположење у паду четврти месец заредом

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Avg.2023, 11:07

Немачка: Пословно расположење у паду четврти месец заредом

ИФО индекс пословног расположења у Немачкој је у августу пао на 85,7 са јулских 87,4 поена, саопштио је данас Институт за економска истраживања ИФО из Минхена. Фото: Танјуг/AP Photo/Michael Probst Тржишта су очекивала да ће тај индекс у августу пасти на 86,7 поена.
Вредност овог индекса је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у паду већ четири месеца заредом, а она је сада најнижа од октобра 2022. године.
Компаније сматрају да је њихова садашња ситуација најгора од августа 2020. године, а очекивања поводом будућности су нижа него претходног месеца. Песимизам влада у свим секторима, како поводом садашњост, тако поводом будућности.
Како је наведено на сајту ИФО, у сектору производње се фирме све више жала на недостатак нових поруџбина, расположење је све горе у сектору услуга и трговини, док су компаније у грађевинском сектору знатно мање задовољне својом садашњом ситуацијом.
Hajneken napustio Rusiju, prodao svoje pivare za jedan evro

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Немачка: Пословно расположење у паду четврти месец заредом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.