Трамп пуштен уз кауцију у Џорџији, објављена му и полицијска фотографија

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Avg.2023, 09:45

Трамп пуштен уз кауцију у Џорџији, објављена му и полицијска фотографија

Бивши председник САД Доналд Трамп предао се надлежнима у затвору у Џорџији, где је приведен и заведен у полицијску евиденцију по оптужници да је планирао да „прекроји“ вољу бирача у тој савезној држави на председничким изборима 2020, на којима је изгубио од актуелног председника >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Џоа Бајдена. Фото: Танјуг/AP Photo/Alex Brandon Трамп, који је заведен као затвореник број П01135809, је после 20 минута проведених у затвору пуштен на слободу уз кауцију, преноси агенција Ројтерс позивајући се на податке затвора округа Фултон.
Током процедуре ушао је у историју као први бивши амерички председник који се нашао на полицијској фотографији. У претходна три случаја није фотографисан, преноси Глас Америке.
Његови адвокати и тужиоци већ су пристали на кауцију од 200.000 долара, заједно са условима који укључују забрану бившем председнику да застрашује остале оптужене, сведоке или жртве, па и на друштвеним мрежама.
Трамп је у обраћању новинарима на аеродрому у Атланти, уочи повратка у свој голф клуб у Њу Џерсију, поновио да су оптужбе политички мотивисане.
„Оно што се догодило овде је извртање правде. Нисам урадио ништа погрешно и сви то знају…Имамо свако право да оспоравамо изборе за које мислимо да су непоштени“, поручио је Трамп и устврдио да су оптужнице против њега мешање у изборе.
Испред окружног затвора у Атланти биле су се окупиле десетине Трампових присталица, међу којима је била и чланица Представничког дома из Џорџије Марџори Тејлор Грин.
Претходно се у четвртак предао његов бивши шеф кабинета Марк Медоуз, који је такође оптужен у истом случају.
SAD: Avion u kojem je bio Prigožin nisu oborile rakete zemlja-vazduh

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Трамп пуштен уз кауцију у Џорџији, објављена му и полицијска фотографија се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.