Лула: Упркос новим чланицама, БРИКС неће мењати назив

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Avg.2023, 08:02

Лула: Упркос новим чланицама, БРИКС неће мењати назив

Бразилски председник Луиз Инасио Лула да Силва изјавио је да ће блок БРИКС задржати тај акроним као свој назив, пошто “превише добро звучи“ да би га мењали, чак и након што друге земље постану чланице, поред Бразила, Русије, Индије, Кине и Јужне Африке. Фото: WikimediaCommons/Pixabay “Име >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ће остати, прелепо је. Дете је одрасло, и не жели да мења име“, рекао је Лула, а преноси Блумберг.
Акроним БРИКС у првобитној верзији први пут је употребио економиста групе Голдман Сакс, Џим О’Нил, када је употребио кованицу “БРИК“ да би скренуо пажњу на стопе раста у Бразилу, Русији, Индији и Кини.
Агенција наводи да је “С“ које је додато на крају учинило назив још боље звучећим, када се 2010. Јужна Африка придружила блоку.
Раније данас земље чланице БРИКС-а одлучиле су да у блок приме и Саудијску Арабију, Иран, Египат, Аргентину, Етиопију у Уједињене Арапске Емирате.
Putin: Prigožin je bio čovek složene sudbine, ali talentovan

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лула: Упркос новим чланицама, БРИКС неће мењати назив се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.