Лавров: Русија ће се вратити договору о житу само ако се испуне њени услови

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Avg.2023, 20:00

Лавров: Русија ће се вратити договору о житу само ако се испуне њени услови

 Русија ће се вратити црноморском споразуму о извозу житарица из украјинских лука само ако Запад испуни своје обавезе према Москви, рекао је данас министар спољних послова Русије Сергеј Лавров у разговору са генералим секретаром Уједињених нација Антониом Гутерешом. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/Russian Foreign Ministry Press Service via AP „Одговарајући на питање генералног секретара УН о изгледима за обнављање Црноморске иницијативе, Сергеј Лавров је поновио став Москве о спремности да се поново укључи у тај договор само ако буду испуњене све обавезе према руској страни“, наводи се у саопштењу руског министарства спољних послова, преноси Ројтерс.
Украјинска пољопривредна и пословна удружења обратила су се Европској комисији са предлогом да се оптимизују алтернативни путеви (линије солидарности) за извоз житарица из Украјине у европске луке са даљим транспортом у треће земље.
Пољопривредници Украјине су предлажили да Европска комисија надокнади део трошкова европских превозника и лука које претоварују украјинско жито, као и да уведе „зелене коридоре“ за украјинске пољопривредне производе до морских лука Немачке, Холандије, Хрватске, Италије и Словеније и лука балтичких држава, пренела је раније агенција Укринформ.
 
Putin: Prigožin je bio čovek složene sudbine, ali talentovan

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Лавров: Русија ће се вратити договору о житу само ако се испуне њени услови се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.