Моравјецки: После смрти Пригожина, Вагнер ће постати опаснији за Пољску

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Avg.2023, 15:03

Моравјецки: После смрти Пригожина, Вагнер ће постати опаснији за Пољску

Након смрти бизнисмена Јевгенија Пригожина, Вагнерова група ће представљати још већу опасност за Пољску, изјавио је данас пољски премијер Матеуш Моравјецки. Фото: Танјуг/AP Photo/Dmitri Lovetsky „Вагнерова група је још јача него раније, или ће бар у истој мери бити коришћена као инструмент >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << провокације, уцене, напада као део кршења дестабилизације земаља које се граниче са Русијом и Белорусијом“, рекао је он новинарима.
Политичар није желео да одговори на питање да ли је Пригожинова смрт у авионској несрећи била случајна или не, преноси Комсомолска правда. Приватни пословни авион „Ембраер“ срушио се у Тверској области у среду. Према подацима руског Министарства за ванредне ситуације, у авиону је било десет људи, укључујући три члана посаде и сви су погинула.
Федерална агенција за ваздушни саобраћај је касније саопштила да се у авиону који се срушио налази Јевгениј Пригожин, као и Дмитриј Уткин, објављујући и списак имена свих путника у авиону.
Prigožinove pristalice polažu cveće ispred bivšeg štaba Vagnera

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Моравјецки: После смрти Пригожина, Вагнер ће постати опаснији за Пољску се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.