Дејановић: Школска година почиње редовно, повећаваће се плате

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Avg.2023, 14:58

Дејановић: Школска година почиње редовно, повећаваће се плате

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић разговарала је данас са представницима репрезентативних синдиката у просвети и истакла да ће школска година почети редовно 1. септембра, као и да ће учинити све да се просек плата просветних радника у наредном периоду доведе до нивоа >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << републичког просека у јавном сектору. Фото: Танјуг/Сава Радовановић На састанку је истакнуто и да ће безбедност ученика у школама бити стављена у први план, саопштило је Министарство просвете.
Дејановић је рекла да ће се сарадња са синдикатима наставити у континуитету и да је уверена да ће бити додатно продубљена, „јер само дијалогом и заједничким радом можемо да радимо много више“. „Надам се доброј сарадњи са адекватним резултатима. Залажем се за бољи материјални положај запослених у просвети и учинићу све што је у мојој моћи да се просек плата просветних радника у наредном периоду доведе до нивоа републичког просека у јавном сектору, што је један од основних и приоритетних захтева синдиката“ навела је министарка.
Дејановић је подсетила да ће плате у просвети бити увећане од септембра за 5,5 одсто, док ће у јануару повећање бити за 10 одсто. Како се наводи, договорено је да ће се сва отворена питања која су у надлежности Министарства просвете решавати у континуираној, непосредној и интензивној сарадњи са синдикатима на чешћим састанцима.
Како су саопштили репрезентативни синдикати, један од захтева који су изнели на састанку са министарком је да се зараде запослених у образовању одмах изједначе са нивоом просечне зараде у Србији и да се изради стратегија за повећање у наредном периоду. На састанку су учествовали Слободан Брајковић, председник Синдиката радника у просвети Србије, Валентина Илић, председница Синдиката образовања Србије, Добривоје Марјановић, председник Уније синдиката просветних радника Србије, Срђан Словић, председник Гранског синдиката просветних радника Србије „Независност“, као и други представници синдиката.
Kisić: Ponosna sam na izmene Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Дејановић: Школска година почиње редовно, повећаваће се плате се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.