Пакистан: Другостепени суд одложио изрицање пресуде бившем премијеру Имрану Кану

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Avg.2023, 14:18

Пакистан: Другостепени суд одложио изрицање пресуде бившем премијеру Имрану Кану

Суд у главном граду Пакистана одложио је за један дан пресуду у другостепеном поступку по жалби бившег премијера те земље Имрана Кана који се жалио на трогодишњу затворску казну у једном од случајева који се воде против њега, саопштили су његови адвокати. Фото: Танјуг/AP Photo/Anjum >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Naveed Виши суд у Исламабаду наставиће у петак саслушање по Кановој жалби, потврдили су његови адвокати, преноси АП.
Кан је осумњичен за прикривање имовине након продаје државних поклона које је добио док је био на функцији и 5. августа суд га је у првостепеном поступку прогласио кривим.
Кан је преко свог правног тима затражио пуштање на слободу, уз образложење да је првостепена пресуда донета исхитрено. Седамдесетогодишњи Кан, који је смењен изгласавањем неповерења у априлу 2022. године, тренутно се налази у строго обезбеђеном затвору Аток у источној провинцији Пенџаб.
Чак и уколико суд поништи првостепену пресуду, излазак Кана из затвора је мало вероватан јер су му судови у којима се воде други поступци против њега ускратили право на кауцију. Iran i Argentina pozdravili odluku BRIKS-a o proširenju i o pozivu za članstvo

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пакистан: Другостепени суд одложио изрицање пресуде бившем премијеру Имрану Кану се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.