Ђедовић са в.д. директора Транснафте о пројекту изградње нафтовода Србија-Мађарска

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Avg.2023, 13:10

Ђедовић са в.д. директора Транснафте о пројекту изградње нафтовода Србија-Мађарска

Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић разговарала је данас са в.д. директора „Транснафте“ Богданом Кузмановићем о припремама за реализацију пројекта изградње нафтовода Србија-Мађарска. Фото: Танјуг/МРЕ/Емилија Јовановић Министарка је навела да је убрзо након >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << потписивања Меморандума о разумевању о изградњи нафтовода са Мађарском формирана посебна радна група за тај пројекат, чиме је започела његова реализација.
„Циљ нам је да изградњом овог нафтовода добијемо још један правац снабдевања сировом нафтом, као што већ имамо кад је у питању природни гас, чиме ћемо имати већу сигурност снабдевања домаће рафинерије, а тиме и домаћег тржишта“, рекла је Ђедовић, а саопштило Министарство рударства и енергетике.
Она је подсетила да је Полазним основама плана развоја енергетске инфраструктуре и мера енергетске ефикасности за период до 2028. са пројекцијама до 2030. године, који је усвојила Влада Србије, изградња нафтовода Србија-Мађарска препозната као један од приоритетних пројеката. Како се наводи, са представницима „Транснафте“, која ће бити инвеститор на овом пројекту, разговарано је о наредним корацима који су планирани у вези са реализацијом овог пројекта, а тичу се пре свега израде планске и техничке документације, али и о другим пројектима који су важни за повећање капацитета за складиштење нафте и нафтних деривата.
Na Beogradskom sajmu u septembru sajmovi tekstila, prevoznika, oružja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ђедовић са в.д. директора Транснафте о пројекту изградње нафтовода Србија-Мађарска се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.