Кина суспендовала увоз свих морских производа пореклом из Јапана

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Avg.2023, 09:05

Кина суспендовала увоз свих морских производа пореклом из Јапана

Кина је од данас суспендовала увоз свих морских производа пореклом из Јапана, саопштила је кинеска царина. Фото: Pexels/Francesco Ungaro Царина је навела да ће наставити да прати ситуацију у вези са испуштањем пречишћене радиоактивне воде из јапанске нуклеарке „Фукушима“ и прилагодити >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << релевантне регулаторне мере, пренео је Ројтерс.
Јапан је почео данас да испушта пречишц́ену радиоактивну воду из разорене нуклеарне електране „Фукушима“ у Тихи океан.
Јапанска влада одобрила је тај потез пре две године, а прошлог месеца то је одобрила и Агенција Уједињених нација за атомску енергију (ИАЕА) за нуклеарку која је тешко оштећена у цунамију и земљотресу 2011. године.
Кина је поновила данас снажно противљење том потезу Јапана, наводећи да јапанска страна не би требало да наноси секундарну штету локалном становништву због својих „себичних интереса“ и да је то питање од ширег интереса.
Кинеско Министарство спољних послова саопштило је да ће Кина предузети мере за заштиту мора и јавног здравља, као и да ће појачати прац́ење нивоа радијације у својим водама након испуштања пречишћене радиокативне воде из Фукушиме.
Токио је заузврат критиковао Кину због ширења „научно неутемељених тврдњи“, пренео је Ројтерс.
U subotu Međunarodni sajam pčelarstva u Somboru

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кина суспендовала увоз свих морских производа пореклом из Јапана се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.