Шта радити када вам дете стално тражи да му нешто купите: Мама Ана смислила трик – овако ћете сачувати новац

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Avg.2023, 09:05

Шта радити када вам дете стално тражи да му нешто купите: Мама Ана смислила трик – овако ћете сачувати новац

Деца на мору често траже да им купите играчку, сладолед, балоне – како изаћи на крај са малим трошкарошима смислила је мама Ана
Породично летовање подразумева уживање, купање, играње, сате на плажи, шетње, али и свакодневно „мољакање“ деце да им нешто купите. На шеталиштима >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << се често продају разне играчке, посластице, геџети и занимације за најмлађе, уз представу како се играчка користи, а јарке боје и светлеће занимације привлаче пажњу малишана на сваком ћошку. Фото: Pexels/Thom Gonzalez Уколико не желите да за два дана летовања испразните цео новчаник, важно је да знате да кажете „не“, али након тога често следе „молим те мама/тата“, као и љутња и раздражљивост. Како са малим „трошкарошима“ изаћи на крај на мору, досетила се мама Ана. Ово је њен трик који може помоћи многим родитељима!
„Добро, ево да вам признам, деца знају бити прави трошкароши на мору, ма не само деца, него и одрасли! Али, морате бити спремни да их зауставите пре него што вас потпуно опљачкају“, каже Ана, мама троје дивне, али захтевне деце.
Сваки дан кад бисмо кренули у шетњу, као да је сирена зла у нашем малишану оживела. „Мама, види ово! Какав је ово сладолед? Морам га пробати!“ Све је теже било одолети да му не купим нешто што тако силно жели.
Али нисам се дала обесхрабрити. Када је затражио десети пут сладоледа те недеље, слегнула сам раменима и рекла му, „Сладоледе су измислили за мале меде да их чувају од врућине. А ти, јунаку, видиш ли какво је невреме напољу? Било би ти лоше, веруј ми.“ Погледао ме је помало збуњено, али је сладолед оставио на миру. Али то није било све. Није могао да прође поред оног штанда са шареним играчкама без да ми помути рачуне. „Мама, погледај овог меду, има точкове и игра уз песмицу!“ Сигурно је мислио да ћу да се отопим као коцкица леда на Сунцу. Али овог пута сам се присетила нечег мудрог што ми је рекла бака: „Децо, играчке не воле море. Замишљају да ће уместо морске соли да их покрије песак у дворишту код куће. Хоћеш ли ти да овом медведу поквариш снове?“ Рекла сам му то с осмехом, а он је само спустио играчку и кренуо даље.
Сада, да не испаднем превише строга, нисам ја потпуно ускраћивала задовољства детету. Палачинке са кремом на плажи? Наравно! Али онда сам га упитала: „Замисли, душо, да је ова палачинка нестала! Какав би то мистериозни случај био, зар не?“
Мало га је збунила моја игра мачке и миша, али није се бунио, појели смо палачинку и чак се смејао када су галебови комшији на пешкиру поред украли сендвич.
На крају дана, признајем, нисам очекивала да ћу тако лако да смирим нашег трошкароша. Психолошки трикови су били мој савезник. А оно што сам схватила је да деца заиста не траже милионе сладоледа и играчака да би била срећна на одмору. Све што им треба је мало маштовитости и пуна пажња њихових родитеља. Тако смо се изборили са нашим „трошко-монструмом“, а он је на крају одједном постао свестран и задовољан, чак је и почео да скупља шкољке и прави дворац у песку као прави мали авантуриста.“
Zašto žene boli glava pred ciklus? Evo kojim načinima je možete ublažiti, i olakšati sebi one dane

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шта радити када вам дете стално тражи да му нешто купите: Мама Ана смислила трик – овако ћете сачувати новац се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.