Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Avg.2023, 05:00

Рецепт дана: Домаћи хлеб који се не меси

Рецепт који ћете сигурно поновити. Фото: Pixabay/ponce_photography Састојци:  420 грама пшеничног брашна 400 милилитара млаке воде 2 кашичице морске соли 2 кашичице инстант квасца у праху Припрема: У великој чинији помешајте суве састојке: брашно, морску со и инстант квасац. Сипајте топлу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << воду у брашно и мешајте састојке док се не сједине. Тесто ће бити влажно. Покријте тесто памучном крпом и оставите да се диже око два сата. Када то време истекне, загрејте рерну на 220 степени Целзијуса и унутра ставите покривену тепсију. Побрашните велики комад папира за печење и пребаците тесто на њега. Обликујте лопту. Горњи део теста исеците ножем на пар места. Тесто са папиром ставите у загрејану посуду и поклопљено ставите у рерну на 35 минута. Затим отворите поклопац и пеците хлеб још 10 минута док кора не добије лепу златно браон боју. Пустите да се хлеб потпуно охлади или најмање 30 минута пре резања.
Пријатно!
Naučite male trikove i izbegavajte najčešće greške u kuvanju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Домаћи хлеб који се не меси се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.