Пораст температуре у Европи погодио и Монблан, највиши европски врх

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Avg.2023, 20:37

Пораст температуре у Европи погодио и Монблан, највиши европски врх

Пораст температуре ваздуха у Европи погађа и највиши врх у Европи Монблан и његову околину, повећавајући ризик од одрона камења и настанка нових пукотина у глечерима и леду, упозорили су данас припадници спасилачких служби и алпинисти. Фото: Танјуг/AP Photo/Thibault Camus Надлежни су >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << због тога апеловали на планинаре да одложе успон на ову планину која се простире дуж француско-италијанске границе, јер су високе температуре повећале ризике и опасности за све алпинисте, преноси Ројтерс.
„Топлотни талас утиче и на високе планине, он није ограничен само на нижа подручја. Због тога на планинама долази до одрона стена и стварања пукотина у леду“, предочио је Никола Зиклер, командир спасилачког тима алпске полиције.
Аустралијска алпинисткиња Меј Купер је назвала услове на Монблану застрашујуц́им и додала да су се промениле и руте, и сезонски тајминг, и временски услови, додаје Ројтерс.
Požari u Turskoj, obustavljen pomorski saobraćaj kroz moreuz Dardaneli

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пораст температуре у Европи погодио и Монблан, највиши европски врх се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.