Мали са Хилом о економским темама у Србији, изградњи путева

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Avg.2023, 17:11

Мали са Хилом о економским темама у Србији, изградњи путева

Потпредседник Владе Србије и министар финансија Синиша Мали разговарао је данас са амбасадором САД у Србији Кристофером Хилом о актуелним економским темама у Србији и региону и истакао да је задовољан финансијским резултатима које наша земља остварује у години обележеној >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << економским глобалним притисцима. Фото: Танјуг/Министарство финансија „До сада имамо веће приходе од планираних, предстоји нам ребаланс буџета, након кога ћемо даље распоређивати новац по приоритетима. То су свакако велики инфаструктурни пројекти које смо започели и које планирамо, али и субвенције пољопривредницима, као и издвајања за ретке болести и лечење у иностранству“, рекао је Мали а саопштило Министарство финансија.
Мали и Хил разговарали су о тренутно актеулним радовима, попут изградње Моравског коридора, на коме раде управо америчке фирме, плановима за изградњу тунела кроз центар Београда, обилазнице око Крагујевца, деонице Зрењанин – Нови Сад и другим.
„Приходи буџета су премашили наша очекивања тако да ћемо ребалансом наставити финансирање тих важних пројеката“, рекао је Мали.
Хил је оценио да Србија остварује одличне резултате и посебно се осврнуо на успех наше земље у добијању организације специјализоване међународне изложбе ЕКСПО 2027.
„Будућност Србије јесу велики револуционарни пројекти“, поручио је он.
У првих шест месеци ове године робна размена Србије и САД износила је 568,8 милиона долара, при чему је наш извоз износио 275,3 милиона а увоз 292,9 милиона долара.
Vojska pomaže u uređenju korita reke Jošanice

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мали са Хилом о економским темама у Србији, изградњи путева се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.