Ухапшен мушкарац јер је бацао камење на хеликоптер за гашење пожара

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Avg.2023, 13:03

Ухапшен мушкарац јер је бацао камење на хеликоптер за гашење пожара

Осамдесетогодишњи мушкарац ухапшен је данас због тога што је бацао камење на хеликоптер који је гасио шумски пожар на острву Тенерифе. Фото: Танјуг/AP Photo/Arturo Rodriguez Он је успео да добаци камење до елисе хеликоптера, приморавши пилота да принудно слети на оближње фудбалско игралиште, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << саопштено је из канцеларије градоначелника града Гимара на Канарским острвима, а преноси Ројтерс.
Осумњичени је власник резервоара из којег је хеликоптер захватао воду како би гасио ватру.
“Имамо један хеликоптер мање јер је неко бацио камен и ставио га ван функције због ударца у репни ротор“, рекла је шефица локалне владе Тенерига Роза Давила. Локални фармери протестовали су због коришћења оскудних водених ресурса за гашење пожара, али Давила је навела да ће сва вода која се користи бити надокнађена.
У пожару који је избио 15. августа до сада је изгорело скоро 15.000 хектара шума унутар националног парка који окружује вулкан Теиде, а на хиљаде људи је евакуисано. Meku pogodila snažna oluja i poplave, grom udario u Sahat-kulu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ухапшен мушкарац јер је бацао камење на хеликоптер за гашење пожара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.