Вучић: Притисци да уведем санкције Русији су свакодневни

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Avg.2023, 12:09

Вучић: Притисци да уведем санкције Русији су свакодневни

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да су притисци да Србија уведе санкције Русији свакодневни и константни од када је рат у Украјини почео и да је то поновљено и на протеклој неформалној вечери лидера земаља Западног Балкана у Атини. Фото: Танјуг/Владимир Спорчић „Притисци >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << су свакодневни не знам шта је ту ново, од мене свакога дана траже да уведем санкције Русији. Не постоји ни један дан у последњих више од годину дана да се ја сећам да ми неко то није тражио. Да ми неко није рекао – време је да Србија промени своју политику. Сваког дана то гледам и слушам“, рекао је председник одговарајући на питање новинара после церемоније свечаног уручења кључева 250 новоизграђених станова за избегла лица из Босне и Херцеговине и Републике Хрватске.
Вучић је казао да је ситуација на украјинском фронту таква да је немогуће очекивати победу било које стране. „Ситуација је таква да је јасно да, осим ако не дође до великих догађаја у Москви и Кијеву који би могли да мењају ствари на терену, на самом ратишту је немогуће очекивати победу било које стране“, оценио је председник.
Вучић је рекао да таква ситуација уводи све већу нервозу код свих актера зато што економија пати и страда и на истоку и на западу, па зато нервоза постаје све већа и зато сви постају „ушанченији у своје ровове“.
„И скупљају све на једну страну за борбу против оних других. Ми говоримо данас о мултиполарности у свету, а у ствари никада свет није био јаснијим цртама подељен него што је данас. И нама је веома тешко да учествујемо у томе, али морате да разумете да је тешко да тако нешто избегнете и зато ћете да трпите притиске“, рекао је Вучић.
Председник је упитао да ли неко мисли да и лажи нису притисак и додао да на појединим медијима сваки дан бар пет саговорника говори „Вучићу уведи санкције, Србија пати због тога што ниси увео санкције“.
„То је истина. Свакога дана најмање петоро саговорника то говори, а зашто то радите својој земљи? И немате ни једног који ће да каже нешто супротно, јер код вас је другачије мишљење забрањено. У данашњој ери социјалних мрежа само ако мрзиш постао си успешан. Али нећу о томе, много бих личио на оне који то раде сваки дан, на оне који су повели протесте због убијене деце, а на крају све то претворили у велику, а сада већ невелику журку“, рекао је Вучић.
Vučić: Laž da sam u Atini podržao hapšenje Vladimira Putina

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Притисци да уведем санкције Русији су свакодневни се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.