Шеик Сауд Али Ал Тани изабран за новог председника ФИБА

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Avg.2023, 11:13

Шеик Сауд Али Ал Тани изабран за новог председника ФИБА

Шеик Сауд Али Ал Тани изабран је данас у Манили за новог председника Међународне кошаркашке федерације (ФИБА). Фото: fiba.basketball Ал Тани је једногласно изабран за председника на Конгресу ФИБА-е, који се одржава у Манили уочи старта Светског првенства. Он је на месту председника >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ФИБА-е заменио Амана Нианга. Ал Тани ће ову функцију обављати до 2027. године, пошто председнички мандат траје четири године.
Ал Тани је од 2019. године био потпредседник ФИБА-е, а председник је ФИБА Азије од 2002. године. Он је раније био председник Кошаркашког савеза Катара и потпредседник Олимпијског комитета ове земље.
„Велика је част преузети ову одговорност и за мене, за моју земљу Катар и за Азију. Сада представљам интересе свих 212 националних федерација широм света. Кошарка је глобални спорт. Могу да обец́ам само једно, а то је да ц́у вредно да радим са челницима ФИБА и Централним бордом за добро кошарке“, изјавио је Ал Тани, пренео је званични сајт ФИБА.
Trener Partizana Igor Duljaj vodi 24 igrača u Dansku na duel sa Nordsjelandom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шеик Сауд Али Ал Тани изабран за новог председника ФИБА се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.