Путин: Процес дедоларизације у БРИКС-у је неповратан

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Avg.2023, 07:02

Путин: Процес дедоларизације у БРИКС-у је неповратан

Руски председник Владимир Путин изјавио је данас да је процес дедоларизације међу чланицама БРИКС-а неповратан. Фото: Танјуг/(Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP „Неповратни процес дедоларизације узима маха, улажу се напори да се разраде ефикасни механизми за међусобна поравнања >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и монетарну и финансијску контролу“, навео је Путин у видео-обраћању током самита БРИКС-а у Јоханесбургу, преноси ТАСС.
Додао је да удео долара у плаћању које се односи на извоз и увоз опада, те да је прошле године износио 28,7 одсто.
Председник Русије је истакао да чланице БРИКС-а сарађују на принципу једнакости и међусобне подршке, као и да су се међусобна улагања земаља чланица повећала шест пута у последњих 10 година.
„Улагања у глобалну економију се се удвостручила, а њихов укупни извоз је достигао 20 процената извоза на светском нивоу“, рекао је Путин.
Он је навео да је инфлација, која је данас један од највећих проблема у свету, делимично изазвана штампањем новца у низу земаља услед покушаја да се санирају последице пандемије корона вируса.
Говорећи о споразуму о житу, Путин је поручио да се Москва повукла из договора јер нису испуњене одредбе које су јој обећане.
Додао је да је Русија спремна да се врати споразуму, уколико буде било испуњено оно што јој је обећано.
Lula: BRIKS-u nije cilj da kontrira drugim međunarodnim organizacijama

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Путин: Процес дедоларизације у БРИКС-у је неповратан се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Povezane vesti

Путин: Кијев се, бацајући људе у офанзиву, понаша као да то нису њихови грађани

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Avg.2023

Руски председник Владимир Путин оценио је да се украјинске власти, бацајуц́и своје људе у „офанзиву“, понашају као да то нису њихови грађани. Фото: Танјуг/Gavriil Grigorov,...

Nastavak na GradskeInfo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.