Рекордна посета на СП за фудбалерке

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Avg.2023, 09:14

Рекордна посета на СП за фудбалерке

Утакмице Светског првенства за фудбалерке у Аустралији и на Новом Зеланду имале су рекордну посећеност од готово два милиона гледалаца. Фото: Танјуг/AP Photo/Manu Fernandez Укупно 1.978.274 навијача гледало је утакмице на 10 стадиона у Аустралији и на Новом Зеланду од 20. јула до 20. августа, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << што је нови рекорд женског фудбала, пренео је данас Би-Би-Си (ББЦ).
Турнир је завршен у недељу победом репрезентативки Шпаније у финалу против Енглеске 1:0. За ту утакмицу у Сиднеју улазнице су биле распродате, а на стадиону је било 75.784 гледалаца.
Претходна рекордна посета од 1.353.506 гледалаца забележена је у Канади 2015. године, а четири године касније турнир у Француској гледала су 1.131.312 навијача.
На овогодишњем турниру су први пут учествовале 32 екипе и одигране су 64 утакмице, у односу на пре четири године, када су одигране 52.
Novi rekord na 100 metara na Svetskom prvenstvu u Budimpešti

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рекордна посета на СП за фудбалерке се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.