Рецепт дана: Фини кексићи са чоколадом

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Avg.2023, 05:00

Рецепт дана: Фини кексићи са чоколадом

Ови популарни кексићи који подсећају на америчке колачиће са комадићима чоколаде, су лагани за прављење, а сва деца их воле. Направите их сами и уживајте. Фото: Pixabay/Bambo Састојци:  500 грама брашна  160 грама шећера  280 грама путера  300 грама чоколаде за кување  2 кесице ванилин >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << шећера  2 јаја 2 кашичице прашка за пециво мало соли Припрема: Прво миксером измиксајте путер и шећер, па додајте јаја и наставите да миксате. У другој посуди помешати брашно, прашак за пециво и мало соли па полако додавати у прву смесу, непрестано мешајући миксером. Мешајте неко време док не добијете мрвичасто тесто. Следи припрема чоколаде за кување, коју треба исцепати, исећи на комаде или истући на ситне комаде. То можете учинити тако што ћете коцкице чоколаде ставити у прозирну кесу, као што је кесу за замрзавање, а затим их лупити по столу тешким предметом, оклагијом или батом за месо. Након што имате мале комадиће чоколаде, убаците их у мрвљиво тесто и сада кашиком или рукама умесите тесто да се све лепо сједини. Увек можете додати више или мање чоколаде, у зависности од тога како волите.
Печење: Завршни део припреме је веома једноставан, али може потрајати мало више времена, у зависности од количине теста и колико обичних лоптица желите да добијете. Прво загрејте рерну на 180 степени. Кашиком или руком узмите мањи или већи део теста, па га додатно ломите длановима док не добијете облик лопте. Затим их ставите на папир за печење на плех. Куглице по жељи можете мало стиснути руком, али тада ћете добити округли, спљоштени бисквит сличан америчком. Водите рачуна да лоптице мало порасту док се пеку, па оставите мало размака између сваке.
Како чувати кексиће?
Кекџићи се могу јести топли (не преврући) док се чоколада још није стврднула, а одлични ће бити и са млеком. Можете и да их оставите да се мало охладе, а затим их одложите у кутију и затворите. Овако затворени, могу да остану око недељу дана, мада ће вероватно одмах нестати, па складиштење неће бити ни потребно.
Пријатно!
Deca koja preskaču doručak sklonija su poremećajima u ponašanju, kaže studija

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Фини кексићи са чоколадом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.