Весић: Петља Јаково готова до краја године

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Avg.2023, 17:11

Весић: Петља Јаково готова до краја године

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић обишао је данас радове на изградњи петље „Јаково“, која ће житељима тог дела Београда олакшати излазак на аутопут „Милош Велики“, а која ће, како је најавио, бити готова до краја године. Фото: Танјуг/МГСИ/Предраг >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Митић Изградњом петље „Јаково“ испуњава се обећање председника Србије Александра Вучића дато грађанима Јакова и других сурчинских насеља приликом отварања брзе саобраћајнице Нови Београд – Сурчин, наводи се у саопштењу Министарства грађевинарства, инфраструктуре и саобраћаја.
Весић је, додају, током обиласка радова на петљи указао да су изградњом ауто-пута „Милош Велики“, који је донео велике користи Србији, насеље Јаково и индустријска зона остали одсечени од осталих саобраћајница, док сав теретни саобраћај пролази кроз центар Сурчина. „Зато је важна ова петља, чија је изградња на захтев Општине Сурчин и председника општине Стеве Шуше, уз обећање председника Вучића, недавно и почела, како би сви који овде живе, али и онима који користе индустријску зону, имали директан излаз на аутопут ‘Милош Велики’ „, рекао је Весић и прецизирао да ће завршетком петље између 25.000 и 35.000 људи који гравитирају ка том подручју имати директан излаз на аутопут.
Као посебно важан због веће безбедности у саобраћају, Весић је напоменуо да тада теретни транзитни саобраћај више неће ићи кроз Сурчин.
Према његовим речима, укупна вредност радова биће нешто већа од 3,3 милиона евра.
„Дошли смо данас да се уверимо како напредују радови, који су доказ да, када се изгради један пут, он практично није завршен, већ касније може и да се коригује у складу са развојем земље. Да нема економског развоја, не бисмо имали инвестиције у индустријској зони, па ни потребе за петљом. Увек смо спремни да одлуке ускладимо тако да доприносе даљем економском развоју“, рекао је Весић.
Подсетио је да Сурчин очекује градња Националног стадиона, будући Сајам, где ће бити одржана међународна изложба Експо, а тада ће та општина бити много боље саобраћајно повезана у свим правцима. Председник општине Сурчин Стева Шуша захвалио је министру Весићу на помоћи око реализације пројекта, на који, каже, чекају већ 11 година, јер је петља „Јаково“ потреба становништва Доњег Срема.
То значи да ће житељи Јакова стизати до окретнице аутобуса на Бежанији за највише 10 минута, за шта им је сада потребно између 30 и 40 минута, када нема гужве у саобраћају.
„Сва наша села приближили смо Београду, ниједно није даље од 30 минута. Оно што је некада било далеко сада нам је близу, а то је важно и за инвеститоре. Сурчин је данас најперспективнија општина у Београду, а остаје још мало да буде и најбоља. А, да бисмо то успели морамо имати људе, попут министра Весића“, рекао је Шуша.
Радове на изградњи петље „Јаково“ изводи компанија China Communications Construction Company.
Krasnići: Izborni proces na severu KiM biće utvrđen narednih dana

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Весић: Петља Јаково готова до краја године се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.