РХМЗ: Могућа појава пљускова са грмљавином на планинама на југу и истоку Србије

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Avg.2023, 16:30

РХМЗ: Могућа појава пљускова са грмљавином на планинама на југу и истоку Србије

Током послеподнева у планинским пределима источне, југоисточне и југозападне Србије, према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, могућа је локална појава пљускова са грмљавином. Фото: Танјуг/Сава Радовановић Током ове седмице (21 – 27.08.2023.) у већем делу Србије очекује >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << се претежно сунчано и веома топло време са максималним температурама од 33 до 37 степени, због чега ће на снази бити жути и наранџасти метеоаларм, наводи се на сајту РХМЗ-а.
Услед повећања нестабилности, уз дневни развој облачности, поподневни локални пљускови са грмљавином очекују се у четвртак, док ће у осталим данима, као ретка (изолована) појава краткотрајна киша бити могућа тек понегде у планинским пределима.
Пад температуре и наоблачење прогнозира се за последњу седмицу августа (од 28.08.), када ће поново бити услова за кишу и пљускове у свим крајевима.
Најтоплији градови у Србији тренутно су са 35 степени Целзијуса Сомбор, Нови Сад, Зрењанин, Кикинда, Лесковац и Зајечар.
За степен мање је у Бачким Карловцима, Лозници, Београду, Сремској Митровици, Ваљеву, Врању.
Најнижа температура забележена је на Копаонику и износи 22 степена.
U Srbiji sutra sunčano i toplo, temperatura do 36 stepeni Celzijusa

Преузмите андроид апликацију.
Чланак РХМЗ: Могућа појава пљускова са грмљавином на планинама на југу и истоку Србије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.