Русија и Саудијска Арабија у јулу нагло смањиле извоз нафте у Кину

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Avg.2023, 16:21

Русија и Саудијска Арабија у јулу нагло смањиле извоз нафте у Кину

Русија и Саудијска Арабија су у јулу нагло смањиле извоз нафте у Кину у односу на јун. Фото: Pixabay/SatyaPrem Како наводи руска агенција Интерфакс, подаци Генералне управе царина НР Кине показују да Пекинг делимично надокнадио овај пад повећањем испорука нафте из Ирака, Омана, Анголе >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и Кувајта.
Испоруке руске нафте у Кину су у јулу смањене су за 23,2 одсто у односу на претходни месец, на 8,07 милиона тона.
Просечан дневни извоз руске нафте у Кину износио је 260.000 тона, док је у јуну он био 350 хиљада тона, преноси Комерсант.
Кинески увоз нафте из Саудијске Арабије опао је месечно за 28,4 одсто на 5,65 милиона тона.
Просечан дневни обим јулских испорука нафте из Саудијске Арабије био је 182.000 тона нафте, а у јуну је он био знатно већи – 264.000 тона.
Подаци показују да је Кина у јулу смањила укупан увоз нафте за 16,1 одсто у односу на јун, на 43,69 милиона тона.
Isplata dividende akcionarima NIS-a 24. avgusta

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Русија и Саудијска Арабија у јулу нагло смањиле извоз нафте у Кину се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.