Лусиа Гонзалес и Данијел Нобоа у другом кругу председничких избора у Еквадору

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Avg.2023, 13:08

Лусиа Гонзалес и Данијел Нобоа у другом кругу председничких избора у Еквадору

Левичарска кандидаткиња Луиса Гонзалес и кандидат центра Данијел Нобоа заузели су прва два места у првом кругу председничких избора у Еквадору, према прелиминарним резултатима на основу пребројаних више од 70 одсто гласова. Фото: Танјуг/AP Photo/Carlos Noriega Гонзалесова је освојила >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << око 33 одсто гласова, а Нобоа око 24 одсто, преноси Ројтерс.
Гонзалесова се током кампање представљала као самохрана мајка, заштитница права животиња и спортисткиња и залагала се за промоцију здравствене, образовне и безбедносне политике, истичући да ће искористити 2,5 милијарди долара из међународних резерви за помоћ економији и инвестиције у јавну инфраструктуру.
Такође је навела да ће поново успоставити милионске програме социјалне помоћи и програма, које је раније увео њен ментор и бивши председник Рафаел Кореа, али је негирала да ће га аболирати од затворске казне на коју је осуђен због корупције.
С друге стране, Нобоа је син истакнутог бизнисмена који се бави трговином бананама и фокусирао је кампању на отварање нових радних места, пореске олакшице за нова предузећа и затворске казне за велике утајиваче пореза.
Поред тога, у кампањи је истицао да ће се залагати за побољшање правосудног система.
Najveća potraga za čudovištem iz Loh Nesa u poslednjih 50 godina

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лусиа Гонзалес и Данијел Нобоа у другом кругу председничких избора у Еквадору се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.