Ројтерс: Клеверли у посети Кини крајем августа

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Avg.2023, 10:49

Ројтерс: Клеверли у посети Кини крајем августа

Британски министар спољних послова Џејмс Клеверли требало би да посети Кину крајем овог месеца, јавио је Ројтерс позивајући се на два неименована извора. Фото: Танјуг/AP Photo/Pavel Golovkin Клеверли би, према тим наводима, требало да посети Кину 29. августа.
Агенција наводи да се очекивало >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да ће Клеверли отпутовати у посету Кини крајем јула, али до тога није дошло због изненадне смене бившег кинеског министра спољних послова Ћин Ганга и именовања Ванг Јија на ту функцију.
Посета Клеверлија требало би да утиче на стабилизацију турбулентних односа две земље, који су пали на најнижу тачку у последњих неколико деценија, оцењује Ројтерс.
Ниједан високи званичник Велике Британије није посетио Кину откако је кинески председник Си Ђинпинг започео свој трец́и мандат на месту лидера партије у октобру. прошле године
Због тога се стиче утисак да Британци заостају за Немачком и Француском, чији су највиши лидери посетили Кину последњих месеци, преноси Блумберг.
Zemljotres magnitude 4,5 stepeni pogodio Rumuniju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ројтерс: Клеверли у посети Кини крајем августа се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.