Шта се дешава са вашим телом ако једете сладолед сваки дан?

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Avg.2023, 11:30

Шта се дешава са вашим телом ако једете сладолед сваки дан?

Невероватно је како кугла сладоледа може да измами огроман осмех на нашем лицу. Фото: Pexels/Jeshoots Лето је постало синоним за куглу нашег омиљеног сладоледа и неке од наших најлепших успомена из детињства. Слободно можемо рећи да је то најосвежавајућа и најслађа посластица летње >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << сезоне, а њеном дивном укусу нико не може да одоли.
Сладолед се обично прави од павлаке, шећера, арома и других додатних састојака и увек се служи замрзнут самостално или са неким воћем и преливом.
Ако сте љубитељ сладоледа и питате се шта се дешава са вашим телом сваки пут када конзумирате куглу – или две или три – током лета, у овом чланку ћете пронаћи оно што вас интересује. Освежавајући десерт има неколико недостатака којих би требало да будете свесни ако желите да контролишете своје опште здравље.
Можда сте побољшали плодност У 2008. години, епидемиолози са Универзитета Харвард су поделили неке факторе у исхрани који могу помоћи женама које се боре са овулаторном неплодношћу да имају боље резултате плодности. И веровали или не, открили су да унос млечних производа са високим садржајем масти може помоћи овој популацији. Истраживачи су такође посебно рекли да порција сладоледа може „повећати плодност.“
Проблеми са зубима Конзумирање шећера промовише каријес. Сладоледи, посебно комерцијални, пуни су додатог шећера, па нису најбољи избор за оралну хигијену. Ако не перете зубе након конзумирања сладоледа, онда ваша навика да редовно једете сладолед може узроковати проблеме са зубима.
Нећете имати квалитетан сан Студија објављена у Journal of Sleep Medicine открила је да је конзумирање хране са мало влакана и високим садржајем засићених масти повезано са лакшим сном и несаницом ноћу. Конзумирање више шећера, посебно ноћу, смањује квалитет и количину сна од којег ваше тело може имати користи.
Можда ћете добити на тежини Као што знате, сладоледи имају високу калоријску вредност, тако да редовна конзумација неће помоћи вашим напорима да изгубите тежину. То не значи да не можете да уживате у омиљеном летњем десерту, све док изаберете сладолед без шећера или направите домаћи.
Проблеми са јетром Неки сладоледи имају додатну фруктозу која их чини још слађим. Показало се да је конзумирање најмање једне порције хране са фруктозом сваког дана повезано са повећаним ризиком од развоја неалкохолне болести масне јетре и нагомилавања вишка масти у јетри.
Може доћи до јаког надимања Ако не подносите лактозу, конзумирање сладоледа може изазвати бол у стомаку, дијареју, надимање или друге непријатне гастроинтестиналне симптоме. Добра вест је да данас постоји много опција сладоледа без лактозе, који пружају решење за оне који не толеришу млечне производе.
Da li znate koliko je važan vitamin C za naš organizam?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шта се дешава са вашим телом ако једете сладолед сваки дан? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.