Уместо казне, кажите детету ове две речи – и послушаће вас сваки пут

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Avg.2023, 09:00

Уместо казне, кажите детету ове две речи – и послушаће вас сваки пут

Ове две речи и гвоздена врата отварају… Фото: Pexels/Monstera Социјална радница и стручњакиња за родитељство Ген Муир тврди да претње казнама могу да доведу до непотребног сукоба са дететом, а то даље води до проблема у односу са њим. Као мајка четворо деце, Ген одлично разуме изазове >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << са којима се суочавају данашњи родитељи, те је брзо научила речи које и гвоздена врата отварају.
Уместо казне, она препоручује коришћење речи „када“ и „онда“, за које тврди да мењају дечји поглед на ситуацију и представљају награду за извршење задатака.
„Ваше дете вас неће послушати ако му претите да ћете му одузети конзолу за игрице сваки пут када му је соба неуредна. Деца нису за сталну сарадњу. Они би требало да померају границе, а њихово негодовање због ваших наредби је знак да се боре са емоцијама које тренутно доживљавају“, објаснила је. „Уколико промените приступ и кажете ‘кад урадиш ово, онда можемо да имамо оно’, већа је вероватноћа да ћете остварити првобитну намеру“, рекла је.
Другим речима, према речима социјалне раднице Муир, боље је да употребљавате фразе као што су ‘кад се обучеш, онда можеш да се играш’ или ‘кад напишеш домаћи задатак, онда можеш да гледаш ТВ'“.
Da li znate koje je najzdravije povrće na svetu?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Уместо казне, кажите детету ове две речи – и послушаће вас сваки пут се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.