Рецепт дана: Пита са шунком и сиром

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Avg.2023, 05:00

Рецепт дана: Пита са шунком и сиром

Једноставни састојци чине најбоље комбинације укуса, а комбинација хрскавог теста и кремастог фила мало кога може оставити равнодушним. Један такав рецепт је и онај за француску питу са сиром, шунком и кајмаком, која се брзо и лако прави и одушевиће и млађе и старије укућане. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Pixabay/Ragabz Састојци за тесто: 150 грама оштрог брашна 100 грама глатког брашна 150 грама путера пет кашика воде кашика соли За пуњење:
200 грама шунке 500 милилитара павлаке за кување 150 грама ренданог сира 3 јаја со бибер Припрема:  Помешајте оштро и глатко брашно, додајте со и путер исечен на коцкице и мало воде. Кратко замесите кратко тесто, умотајте га у провидну фолију и ставите у фрижидер на пола сата. Округли калуп премажите путером и утисните тесто. Шунку исећи на коцкице. Помешајте јаја, павлаку, рендани сир и зачините по жељи. На тесто ставите коцке шунке и прелијте мешавином јаја, кајмака и сира. Лагано лупите калуп о сто да поравнате смешу. Пеците око 30 минута у рерни загрејаној на 200 степени. Послужите топло или хладно.
Пријатно!
Da li znate koje je voće najbolji prijatelj lepote?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Пита са шунком и сиром се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.