Селаковић: Сви смо доказ победе у Церској битки

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Avg.2023, 19:21

Селаковић: Сви смо доказ победе у Церској битки

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић је, на обележавању 109. годишњице од Церске битке, рекао да се данас одаје пошта свим нашим прецима, као и да смо сви доказ њихове победе. Фото: Танјуг/Сава Радовановић Селаковић је истакао да је Србија доказ >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << оправданости борбе предака и додао да она данас суверено, слободно и самостално одлучује како се њоме влада и којим путем иде, саопштило је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.
„Одајемо пошту и краљу Петру Првом ослободиоцу и краљу Александру Првом ујединитељу и војводама Степи Степановићу и Радомиру Путнику и потоњим војводама Живојину Мишићу и Петру Бојовићу, али оно што никада не смемо да заборавимо, што је наша света дужност, што куца у свакоме од нас јесте да је ову битку и овај рат добио српски сељак, обичан човек, домаћин, онај кога је Пашић назвао ‘гуњац и опанак'“, истакао је Селаковић у Текеришу код Лознице.
Министар се осврнуо на значај српског сељака и подсетио да је обичан човек ослободио земљу од турског ропства и допринео да по њој никну правда, слобода и једнакост.
Селаковић је нагласио да је највећи и најмудрији управник једног народа сам народ.
Он је рекао да је дужност свакога од нас да се сећа Церске победе, истичући да је на Церу српски народ показао како се брани отаџбина и воли слобода.
„Захваљујући прегалаштву честитих и часних добрих људи Мачванског округа, свих локалних самоуправа и подршци коју је том пројекту пружио и пружа председник Републике Србије Александар Вучић ова генерација има задатак да на врху Цера подигне меморијални комплекс у част церских и ивањичких јунака“, поручио је Селаковић.
Поред министра Селаковића, венце су положили и представници Министарства одбране и Војске Србије, Града Лознице, Града Шапца, околних градова и општина, амбасада, као и представници бројних удружења и грађана опредељених за неговање традиција ослободилачких ратова Србије, закључено је у саопштењу.
Ivana Vuleta u finalu skoka u dalj na SP, Milica Gardašević zauzela 18. mesto

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Селаковић: Сви смо доказ победе у Церској битки се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.