Дрецун: Од пројекта Велике Албаније ме више брине војни план наоружавања КБС

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Avg.2023, 20:16

Дрецун: Од пројекта Велике Албаније ме више брине војни план наоружавања КБС

Председник скупштинског одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун упозорио је вечерас да се више не ради о великоалбанској идеји већ о њеној реализацији уз подршку међународне заједнице и нагласио да га од тога ипак више плаши опремање и обучавање будуће тзв. косовске војске >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << што је, како оцењује, највећа претња не само за опстанак и безбедност српског народа већ и по регионалну безбедност. Фото: Танјуг/Филип Краинчанић Гостујући на ТВ Танјуг Дрецун је оценио да је више него јасно да пројекат Велике Албаније не може да буде реализован без подршке водећих западних земаља, које не чине ништа да га предупреде, већ им помажу проглашавајући КиМ државом.
„Тог тренутка ако би се све то десило била би растурена и Северна Македонија и Црна Гора и југ централне Србије би плануо, јер нико не би могао да их заустави у реализацији тог пројекта. Свако залагање да Београд призна лажну независност Косова и Приштини омогући чланство у УН је заправо залагање за великоалбански пројекат“, рекао је Дрецун упитан да прокоментарише оцену председника Србије да је политика стварања Велике Албаније процес који ће се наставити и да се премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти неће зауставити.
За ту председникову изјаву Дрецун каже да је утемељена на чињеницама.
Према речима Дрецуна, сви албански лидери региона, без обзира на размирице, окренути су ка заједничком циљу стварања јединствене етничке државе и зато је Курти у Тетову где су га назвали „некаквим премијером свих Албанаца“, прогласио победу свих Албанаца.
Дрецун ипак каже да га много више забирањава и војни план због кога Србија мора да упали црвену лампицу јер запад интензивно опрема и обучава будућу војску Косова – садашње тзв. Косовске безбедносне снаге (КБС).
Каже да није случајно сто Албанци шаљу поруке на које запад не реагује да је КБС наследница ОВК – терористичке ударне песнице за насилну реализацију великоалбанског пројекта.
Дрецун сматра да је концепт „Велике Албаније“ направљен као контратег за уравнотежење Србије и српског чиниоца на Балкану.
На питање да ли очекује да ће међународна заједница ипак одреаговати на све те потезе, каже да запад неће ништа учинити јер је пројекат Велике Албаније замишљен као тег за заустављање доминантог српског чиниоца на Балкану.
 
Kancelarija za KiM: Hapšenje Srbina još jedan pokušaj zastrašivanja srpskog naroda

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Дрецун: Од пројекта Велике Албаније ме више брине војни план наоружавања КБС се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.