Високопротеинске намирнице које морате уврстити у своју исхрану

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Avg.2023, 15:00

Високопротеинске намирнице које морате уврстити у своју исхрану

Тешко је изгубити тежину на здрав, одржив начин без уноса адекватних нивоа протеина у своју свакодневну исхрану. Као прво, протеини вам помажу да се осећате сити током дужег временског периода и смањују хормоне глади. Фото: Pixabay/Engin_Akyurt Протеини такође имају већи термички ефекат >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << хране од масти или угљених хидрата, што значи да ваше тело сагорева више калорија када их једете.
И поврх тога, протеини вам могу помоћи да изградите мишићну масу. Док је добијање довољно протеина кључно за здрав губитак тежине, квалитет протеина је такође важан, посебно зато што постоји много протеина ниског квалитета, сиромашних хранљивим материјама.
Јаја Можете их јести припремљене на више начина, али како год одлучите да једете јаја, гарантовано ће вам сваки пут дати повећање протеина. Са само око 70 калорија, јаја су препуна протеина који контролишу апетит и који ће вас одржати ситим, помажући вам да избегнете преједање касније током дана. У ствари, истраживања показују да једење јаја за доручак смањује унос калорија у наредна 24 сата. Поред тога, јаја су такође добар извор витамина Д, а недовољан ниво витамина Д је повезан са вишим нивоом масти на стомаку.
Пасуљ Пасуљ је изузетно здрава храна богата протеинима јер је богат влакнима и садржи много протеина. Ова комбинација протеина и влакана чини пасуљ изузетно заситном храном, тако да помаже у смањењу уноса (и калорија) током оброка, па чак и спречава преједање током ужине и следећег оброка. Људи који су јели оброк у коме је пасуљ био извор протеина, у следећем оброку су уносили 12 одсто мање калорија, захваљујући ситости коју ствара пасуљ. Наравно, све што вам помаже да мање грицкате брзу храну је добра вест за ваш струк. А чињеница да су разноврсни, укусни, приступачни и одрживи значи да су лако један од најбољих извора протеина за губитак тежине.
Грчки јогурт Грчки јогурт је једна од најбољих намирница богатих протеинима за мршављење, посебно као доручак или ужина. Док многи људи мисле да су јаја најбоља опција за доручак са високим садржајем протеина, једно јаје има само 6 грама протеина у поређењу са једном порцијом грчког јогурта, који садржи 15-17 грама протеина. За најздравију опцију грчког јогурта, изаберите верзију са 2 процента или верзију са ниским садржајем масти. Ово ће вам обезбедити мало масти, које ће вас, заједно са протеинима, дуже држати ситима. Помешајте са воћем да бисте унели влакна и да бисте добили природну слаткоћу.
Пилеће бело месо Једна од најсвестранијих протеинских опција за помоћ при губитку тежине је пилеће бело месо. Пилеће бело месо без костију и коже је одлична опција са високим садржајем протеина јер имају мало масти и висок квалитет протеина. У једној порцији, добићете око 26 грама протеина, плус есенцијалне аминокиселине потребне за раст мишића, поправку и целокупну функцију тела.
Туњевина Конзервирана туњевина је један од најлакших начина да добијете висок унос протеина. Можете направити сендвич од туњевине, бацити га на салату, јести са крекерима или једноставно уживати директно из конзерве. У сваком случају, своје тело ћете третирати са скоро 25 грама комплетног протеина по порцији, плус огромна доза здравих масти.
Koliko jaja je previše jaja?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Високопротеинске намирнице које морате уврстити у своју исхрану се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.