Додик потписао измене Кривичног законика,криминализација клевете ускоро на снази

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Avg.2023, 13:23

Додик потписао измене Кривичног законика,криминализација клевете ускоро на снази

Председник Републике Српске Милорад Додик потписао је данас Указ о проглашењу Закона о изменама и допунама Кривичног законика Републике Српске, којим се криминализује клевета у том ентитету Босне и Херцеговине. Фото: WikimediaCommons/Rasho „Проглашавам Закон о изменама и допунама Кривичног >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << законика Републике Српске који је Народна скупштина РС усвојила на Четвртој редовној седници 20. јула 2023. године“, наводи се у Указу о проглашењу Закона, преноси Срна.
Додик је указ потписао након што је Веће за заштиту виталног интереса Уставног суда Републике Српске одбацило захтев Клуба Бошњака у Већу народа на измене Кривичног закона којима се криминализује клевета у Републици Српској.
„Захтев не садржи правну аргументацију у смислу релевантних норми и гаранција Устава Републике Српске о заштити виталних националних интереса конститутивних народа, већ подносилац захтева у конкретном случају превасходно, указује на повреду државних атрибута БиХ, као и могућу повреду Устава БиХ“, саопштено је тада из Уставног суда Републике Српске.
Dodik: Šmit neka javno pokaže rezoluciju kojom je potvrđen njegov izbor

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Додик потписао измене Кривичног законика,криминализација клевете ускоро на снази се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.