Зашто би мушкарци требало да пију кафу?

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Avg.2023, 11:36

Зашто би мушкарци требало да пију кафу?

Сви треба да пију кафу. Истраживања су показала да је кафа користан напитак и да би сви требало да попију барем једну шољицу на дан. Наравно, неконтролисано испијање кафе у великим количинама не може бити добро, па ако сте један од оних који на сваких пар сати попије по шољу кафе, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << онда хитно промените своју лошу навику. Фото: Pexels/Andrea Piacquadio Истраживачи са Харвард универзитета су дошли до закључка да мушкарци који пију само једну шољицу кафе сваки дан имају 8% мање шансе да добију дијабетес. Друга студија је показала мушкарци који пију једну до две шољице на дан имају 26% мање шансе да добију камен у бубрезима или неко друго бубрежно обољење.
На универзитету за рак на Хавајима, истраживачи су такође урадили неколико тестова везаних за кафу и дошли до врло занимљивих резултата. Њихови резултати су показали да мушкарци који пију две до три кафе на дан имају 36% мање шансе да добију рак јетре.
Финци су такође тестирали здравствни ефекте кафе. Они су открили да мушкарци који пију више кафе имају мање шансе да упадну у депресију. Они су били далеко позитивнији и срећнији.
Дакле, ако волите кафу и уживате у њој, само наставите, али запамтите, две до три шољице на дан су довољне, све преко тога може проузроковати контра ефекат и оштетити ваше здравље.
Nova studija: Manje od 5.000 koraka dnevno dovoljno da se očuva zdravlje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зашто би мушкарци требало да пију кафу? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.