Додик: Шмит нека јавно покаже резолуцију којом је потврђен његов избор

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Avg.2023, 11:25

Додик: Шмит нека јавно покаже резолуцију којом је потврђен његов избор

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да би високи представник међународне заједнице у БиХ Кристијан Шмит требало јавно да покаже резолуцију којом је потврђен и  докаже да је високи представник. Фото: Танјуг/Јадранка Илић „Ја не тумачим Дејтонски споразум, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << већ га читам, а тамо у Анексу 10 пише да високог представника потврђује Савет безбедности УН-а. Шмит нека јавно покаже резолуцију којом је потврђен и тако докаже да је високи представник. Али, то не постоји и он зна да се лажно представља. То показује и одговор Антонија Гутереша јер ни он није потврдио да постоји таква резолуција Савета безбедности. Шмит опет лажима покушава да ствари окрене наопачке“, написао је Додик на платформи X (Твитер).
Високи представник међународне заједнице у БиХ Кристијан Шмит изјавио је да Додик “свесно не разуме Дејтонски споразум“ и да “крши“ његову позицију.
“То је у супротности с међународним правом. Иако је генерални секретар УН-а Антонио Гутереш јасно одговорио на писмо чланице Председништва БиХ Жељке Цвијановић о мом избору, Додик то не признаје. Високи представник остаје институција међународе заједнице у циљу обезбеђења мира у БиХ и ја то озбиљно схватам. Додику и његовим пријатељима желим да кажем да је боље да му пријатељски објасне каква је реалност, јер ради на томе да постане неподношљив у политичком смислу. Нека Додик не потцењује одлучност међународне заједнице“, рекао је јуче Шмит.
Vučić: Susret sa Erdoganom će biti korak u poboljšanju odnosa

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Додик: Шмит нека јавно покаже резолуцију којом је потврђен његов избор се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.