Болсонаро тражио да се изведе напад на електронски систем гласања

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Avg.2023, 09:41

Болсонаро тражио да се изведе напад на електронски систем гласања

Бразилски хакер Валтер Делгати Нето изјавио је на саслушању у Конгресу да је бивши бразилски председник Жаир Болсонаро од њега тражио да хакује систем електронског гласања уочи председниких избора 2022. Фото: Танјуг/AP Photo/Eraldo Peres Како преноси АП, он јуче није пружио никакве доказе >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за те тврдње, али детаљно сведочење може покренути нове оптужбе против бившег бразилског лидера, који је већ под истрагом због улоге у нередима 8. јануара у Бразилији.
Делгати је такође навео да се лично састао са Болсонаром и рекао му да такво хаковање није могуће, као и да је Болсонаро желео да искорсти потенцијални хакерски напад да убеди поједине гласаче да је гласачки систем у тој земљи непоуздан и да му је Болсонаро нудио председничко помиловање заузврат.
У јуну је судско веће закључило да је Болсонаро злоупотребио своју моћ да би довео у питање електронски систем гласања.
Делегати је 2015. године био у затвору јер је лагао да је истражитељ савезне полиције, а две године касније против њега је покренута истрага због наводног фалсификовања докумената.
Lukašenko: Zelenski hoće da preda Poljskoj zapadni deo Ukrajine

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Болсонаро тражио да се изведе напад на електронски систем гласања се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.